Latvijas un Igaunijas sporta politikas salīdzinājums - Kopjevs, Imants (Latvijas Universitāte, 2017)
Šajā bakalaura darbā tiks analizēta Latvijas un Igaunijas sporta politika. Šī darba teorētiskajā daļā tiks izpētīti šādi jēdzieni: sporta politika, augstā ranga sports, sports priekš visiem, sporta sociālā atbildība, sporta politikas modeļi un Eiropas Komisijas Baltā grāmata par sportu jeb vienotā ES sporta politika. Visās šajās nodaļās būs aprakstīti galvenie skaidrojošie elementi, kurus piedāvā sporta politikas pētnieki, kā arī būs piedāvāti dažādi piemēri no mūsdienām un no pagātnes. Šī bakalaura empīriskajā nodaļā būs izanalizētas un salīdzinātas abu valstu sporta politikas, komandu sporta veidu salīdzinājums, olimpisko spēļu salīdzinājums, sporta pasākumu pieejamība un sporta izglītības pieejamība dažādos līmeņos. Darba secinājumos tiks apkopoti galvenie pozitīvie un negatīvie aspekti, kā arī būs piedāvāti ieteikumi nākotnei.

The purpose of this Bachelor`s thesis is to investigate and evaluate the intersection between sports and politics, also known as sports policy, in Latvia and Estonia. This thesis discusses such terms as politics and sports, high-performance sport, sports as a social institution, sport policy models, as well as European Commission's White Paper on Sports within the limits of the common EU sport policy. Theoretical study includes various essential elements presented by scholars and theorists in the field of sports policy. In addition, examples of past and modern-day procedures are given. The empirical study was designed to analyze and compare sports policy in Latvia and Estonia concerning team sports, the Olympic Games movement, accessibility of sporting events and access to sport education on various levels. The results display advantages and disadvantages regarding numerous aspects of sports policy in both countries. Moreover, suggestions for further growth are provided.
Comparision of Latvian and Estonian sports policy
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Latvija; Igaunija; Sporta politika; Salīdzināmā politika