Informācijas Sistēmas Kodols - Ponomarjovs, Antons (Latvijas Universitāte, 2007)
Informācijas sistēmas kodols ir modulis, kas realizē nepieciešamās kodola funkcijas, tādas kā lietotāju un lomu uzturēšana, sistēmas procesu uzturēšana, sistēmas auditēšanas un sistēmas uzturēšanas funkcijas. Produktu varēs izmantot tāda izskatā, kādā tas jau ir sataisīts, bet tomēr produkta pamatmērķis ir kalpot, ka sagatave kodola modulim, kuru izstrādātāji var īsā laikā papildināt ar funkcijām, kas ir nepieciešamas viņu projektiem. Tādā veidā ietaupot laiku un resursus.

The Information system’s core - is the module which realizes necessary core functions, such as the user and role management, system process management, system audit and system management. The product is already ready for use, but a main purpose of product, is to serve as template for developers. Template, where it is easy to add new function, that is necessary for their projects. This product helps to save developers time and resources.
Information Systems Core
Keywords: Datorzinātne