Ķīnas Tautas Republikas dzimstības un ģimenes plānošanas likums - cēloņi un sekas - Liseka, Elīna (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbā “Ķīnas Tautas Republikas dzimstības un ģimenes plānošanas likums- cēloņi un sekas” tiek aplūkots 1979.gadā pieņemtā “Dzimstības un ģimenes plānošanas likuma” vēsturiskā attīstība, izpilde un šī likuma radītās sekas. Bakalaura darbs izstrādāts izmantojot demogrāfijas un socioloģijas pētnieku darbus un likumu krājumu izdevumus. Bakalaura darbs ir sadalīts 3 nodaļās. Pirmajā nodaļā ir aprakstīta “Dzimstības un ģimenes plānošanas likuma” vēsturiskā attīstība. Otrajā nodaļā ir aprakstīta “Dzimstības un ģimenes plānošanas likuma” izpilde. Trešajā nodaļā ir aprakstītas “Dzimstības un ģimenes plānošanas likuma” radītās sekas. Bakalaura darba pielikumā ir pievienotas 2 tabulas un “Dzimstības un ģimenes plānošanas likuma” tulkojums un orģinālteksts. Atslēgvārdi: Ķīna, viena bērna politika, vispārējā divu bērnu politika, populācijas kontrole.

Bachelor’s paper “Population and family planning law in People’s Republic of China - causes and consequences” examines historical development and the implementation of the “Population and family planning law” adopted in 1979 and the consequences of this law. This paper was written using the research works of various demographers and sociologists and the legislative publications. This paper contains 3 chapters. The first chapter examines the historical development of the “Population and family planning law”. The second chapter examines the implementation of the “Population and family planning law”. The third chapter discusses the consequences of this law. The annex of this paper consists of two tables and the Latvian translation and the original text in Chinese of the “Population and family planning law”. Keywords: China, one-child policy, universal two-child policy, population control.
Population and Family Planning Law in People's Republic of China - Causes and Consequences
Keywords: Āzijas studijas; Ķīna; viena bērna politika; vispārējā divu bērnu politika; populācijas kontrole