Clostridioides difficile infekcijas riska faktori un to novēršanas metodes stacionārā - Averčenko, Alla (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma: Clostridioides difficile infekciju riska faktori un novēršanas metodes stacionārā Darba mērķis ir izpētīt CDI riska faktorus un to novēršanas metodes stacionārā. Izvirzītā hipotēze: Regulāras apmācības par CDI riska faktoriem, pacientu izglītošana un uzlabota higiēnas prakse ir efektīvas infekcijas riska novēršanas metodes stacionārā. Pētniecības metode: Kvantitatīva metode (aptauja) Pētniecības instrumenti: 1.Aptaujas anketas 2.Zinātnisko datu bāzes un recenzēti zinātniski raksti Pētījuma rezultāti parādīja, ka regulāri apmācīti darbinieki efektīvāk izmantoja aizsarglīdzekļus un veica profilakses pasākumus, apstiprinot, ka regulāras apmācības, pacientu izglītošana un uzlabota higiēna ir efektīvas infekcijas riska novēršanas metodes. Atslēgvārdi: Clostridioides difficile, slimnīcā iegūtās infekcijas, riska faktori, higiēna, infekcijas kontrole, stacionārs

Bachelor thesis topic: risk factors and prevention methods for Clostridioides difficile infections in hospital The aim of this paper is to investigate the risk factors for CDI and methods to prevent them in hospital. Hypothesis: Regular training on CDI risk factors, patient education and improved hygiene practices are effective methods to prevent infection risk in hospital. Research method: quantitative method (survey) Research tools: 1.Questionnaires 2.Scientific databases and peer-reviewed scientific articles The results showed that regularly trained staff were more effective in using protective equipment and taking preventive measures, confirming that regular training, patient education and improved hygiene are effective methods of preventing infection risk. Keywords: clostridioides difficile, hospital-acquired infections, risk factors, hygiene, infection control, hospital
Risk factors and prevention methods for Clostridioides difficile infections in hospital
Keywords: Veselības un sporta zinātnes