Lafkadio Herna identitāte Japānas 19.-20. gadsimta literatūrā - Bužinskis, Vladislavs (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba nosaukums ir “Lafkadio Herna identitāte Japānas 19. - 20. gs. literatūrā”. Lafkadio Herns (1850–1904), pilnā vārdā Patriks Lafkadio Herns jeb Koidzumi Jakumo (Koizumi Yakumo 小泉八雲), pasaulē tiek uzskatīts kā pirmais Rietumu izcelsmes japāņu kultūras interpretētājs un aprakstītājs. Grieķu izcelsmes rakstnieks plašākā publikā ir visvairāk pazīstams ar savu japāņu spoku stāstu krājumu “Kwaidan” (1904) un “Japan” (1904). Tāpat pasaulē viņš ir zināms kā viens no pirmajiem rietumniekiem, kas naturalizējās Japānā un ieguva tās pilsonību. Ar savu daiļradi Lafkadio Herns vienkāršā literārā stilā iepazīstināt Rietumu civilizāciju ar tai svešu, bet tajā pašā laikā vilinošu Japānas kultūru. Bakalaura darbs sastāv no trim daļām, katra no tām sadalīta nodaļās. Bakalaura darbam ir 91 lapaspuses, 24 no tām aizņem pielikums.

The tittle of this thesis is The Identity of Lafcadio Hearn in Japan’s 19th-20th Century Literature. Lafkadio Hearn (1850–1904), also known as Koizumi Yakumo (八雲小泉) in Japan, is well known Greek writer, who interpreted and described late 19th and early 20th century Japan’s cultural aspects. Lafcadio Hearn is known the best for two works: a Japanese ghost story compilation Kwaidan and collection of short essays Japan. He is also known as one of the first Westerners, who has acquired Japanese citizenship. Hearn’s works were written in such unique style they could introduce Western reader with savage, but tempting Japanese culture. Bachelor thesis consists of three parts, each of them are divided into chapters. Thesis consists of 91 pages, 24 of them are devoted for annex.
The Identity of Lafcadio Hearn in Japan’s 19th-20th Century Literature
Keywords: Āzijas studijas