Svēttapšana: no Mārtiņa Lutera līdz "Liber Concordiae" - Pallo, Uģis (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbs ir izvēlēts, pamatojoties uz Bībeles tekstiem “Svētieties un esiet svēti, jo es esmu Kungs, jūsu Dievs.” (3. M 20:7) un “Jo ir rakstīts: esiet svēti, jo es esmu svēts!” (1. Pēt 1:16) un par šo tekstu adaptāciju Baznīcu doktrīnās, Reformācijas laikmetā un arī pirms reformācijas teoloģiskajā disputā. Dārbā pirmkārt tiek aprakstīts pētījums un autora novērotais, par Mārtiņa Lutera rakstīto un īpaši “Vienprātības grāmatā” atainoto luteriskajā mācībā un praksē atiecībā uz svēttapšanu. Darbā tiek izmantoti Bībeles un vairāk Jaunās Derības teksti. Tāpat arī darbā tiek nedaudz aplūkota Mārtiņa Lutera klasiskā doktrīna par attaisnošanu, par žēlastību un svēttapšanu un arī citu teologu skaidrojums un mācību viedokļi par šo pašu tēmu, un Jaunajā Derībā izteiktās mācības/doktrīnas un pārliecības. Autors mēģinās darbā arī norādīt uz kādām atkāpēm no Mārtiņa Lutera izteiktā, ja tādas varētu būt.

Thesis of bachelor's research are based on the Biblical texts: “Sanctify yourselves therefore, and be ye holy; for I am Jehovah your God.” (Exodus 20:7) and “Because it is written, Ye shall be holy; for I am holy.” (1. Peter 1:16) And the adaptation of this text to the era of the Reformation as well as before the reformation of the theological dispute. Thesis first explores how Lutheran teachings and practices regarding sanctification reflect Martin Luther's writings and, in particular, the Book of Consensus. Similarly, Martin Luther's classical doctrine of justification, mercy and sanctification is also briefly dealt with, as well as explanation and teaching from other theologians on the same subject, and the teachings/doctrines and beliefs expressed in the New Testament. The author will also attempt to indicate some derogations from Martin Luther, if any.
Sanctification: from Martin Luther to "Liber Concordiae"
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; svēttapšana; koncepts; Mārtiņš; Luters; koncepts