ES fondu ietekmes uz Latvijas makroekonomiskiem rādītājiem ekonometriskā modelēšana - Dahs, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā tiek aplūkotas QUEST III R&D ekonometriskā modeļa izmantošanas praktiskās iespējas ES Kohēzijas un Struktūrfondu potenciālās ietekmes uz Latvijas makroekonomiskiem rādītājiem izpētei un novērtēšanai. Šī mērķa sasniegšanai autors veic Latvijas ES fondu darbības programmu rezultātu statistisku, salīdzinošu un SVID analīzi, aplūko QUEST III R&D modeļa struktūru un tā ieejas informācijas veidošanas principus, kā arī veic modeļa sniegto rezultātu izvērtēšanu un starptautisku salīdzināšanu. Bakalaura darbs sastāv no ievada, trim nodaļām, secinājumiem, problēmām un priekšlikumiem to risināšanai, kā arī izmantotās literatūras un avotu saraksta. Bakalaura darba apjoms, neieskaitot pielikumus, ir 63 lapaspuses. Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā un tajā ir iekļautas 9 tabulas, 17 attēli un 5 pielikumi.

In this bachelor’s thesis author sets goal to evaluate practical possibilities of assessing EU Structural and Cohesion funds potential impact on macroeconomic indicators of Latvia presented by the QUEST III R&D econometric model. To achieve this goal author performs statistical, comparative and SWOT analysis of Latvian EU funds programs, looks though QUEST III R&D model structure with special attention to the model input data formation principles and last, but not least – performs generalized analysis and international comparison of the model simulation results. Bachelor’s thesis consists of three sections, conclusions, identified problems and their solution options, as well as list of references. Besides appendices this paper is 63 pages long, it is composed in Latvian and there are 9 tables, 17 illustrations and 5 appendices in it.
Econometric Modelling of the EU Funds Impact on the Macroeconomic Indicators of Latvia
Keywords: Vadībzinātne