Cilvēku tirdzniecība - Jablonska, Oksana (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba temats ir „Cilvēku tirdzniecība”. Autore izvēlējās šo tēmu, jo uzskata, ka tā ir ļoti svarīga un neatliekama sabiedrībai kopumā, un ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. Šajā darbā tiek risināts jautājums par cilvēku tirdzniecību. Katru gadu vairāk un vairāk cilvēku kļūst par šo noziedzīgo nodarījumu upuri. Cilvēku tirdzniecība ir valsts problēma. Cilvēku tirdzniecība skar ne tikai cilvēka fizisko un garīgo veselību, bet arī atstāj negatīvu iespaidu par drošību sabiedrībā un tautsaimniecībā. Cilvēku tirdzniecība tiek veikta ar krāpšanu. Cilvēki ir spiesti strādāt seksa industrijā. Lielākā daļa cilvēku tirdzniecības upuru ir sievietes un bērni. Cilvēku tirdzniecība ir viens no ienākumu veidiem kriminālajā biznesā. Galvenais uzdevums un katras valsts pienākums ir nodrošināt cilvēka pamattiesības - proti, aizsargātu viņu godu un cieņu. Autore velta savu darbu cilvēku tirdzniecības raksturošanai, kā arī analizē noziedzīgā nodarījuma sastāvu. Bakalaura darba mērķis - izpētīt un analizēt Latvijas Republikas likumus, kā arī sniegt risinājumu par apskatāmo tēmu. Bakalaura darbā ir izpētīta un izanalizēta noziedzīga nodarījuma statistika, kas ir attēlota bakalaura darba esošajās tabulās.

The theme of Bachelor’s paper is „People trade”. The author chooses this theme because of its urgency and importance for all society not only in Latvia but all over the world. This work concerns the issue of people trade. Every year victim count of this crime increases. People trade is a national problem. It influences not only physical and mental state of health of each victim, but strikes negative impression about safety of the society and national economics. People trade is realized by lying. People are compelled to work in sex industry. The majority of victims are women and children. People trade is one of the income ways of criminal business. The main purpose and responsibility of each country is to provide persons fundamental rights - to ensure the protection of their respect and honour. The author characterizes people trade and analyses the substance of criminal action. The aim of Bachelor `s paper is to study and to analyse legislative acts of Republic of Latvia and to give the resolution about current problem. The author studies and analyses the statistics of violation of rights in the appropriate charts.
People trade
Keywords: Juridiskā zinātne