Sociālo tīklu lietotnes izveide izmantojot NoSQL - Molotoks, Askolds (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā "Sociālo tīklu lietotnes izveide izmantojot NoSQL" tiek izveidotā lietotne, izmantojot NoSQL datu bāzi. NoSQL – ne tikai SQL ir jauna datu bāzes pieeja, kas ļauj izmantot dažādus veidus datu glabāšanai. Maģistra darbā tiek analizētas izstrādes pieejas, izmatojot SQL un NoSQL datu bāzes tehnoloģijas. Maģistra darbā ir iekļautas nodaļas, kurās ir aprakstīta sociālo tīklu vēsture, sociālie tīkli un lietotnes. Ir aprakstītas NoSQL atšķirības no SQL, kā arī apskatītas NoSQL datu bāzes. Tiek izskaidrota lietotņu darbība un izstrādes principi. Darbā autors izklāsta, kā tiek izstrādāta lietotne priekš dažādiem sociāliem tīkliem. Atslēgvārdi: sociālie tīkli, NoSQL, SQL, lietotnes.

In this dissertation the author describes "Social network application development using NoSQL", developing applications using a NoSQL database. NoSQL – not only SQL is a new database approach, which allows using different types of data storage. This work explains and analyzes development approach using the SQL and NoSQL database technology. Dissertation includes chapters describing the social network history, social networks and applications. SQL versus NoSQL differences are described as well as view on NoSQL database. Also document cover basics of application development. The author describing how the app is being developed for a variety of social networks. Keywords: social network, NoSQL, SQL, applications.
Social network application development using NoSQL
Keywords: Datorzinātne