Latviešu pašaizsardzības komandatūras 1941.gada vasarā: veidošanās, funkcijas, likvidēšana - Pastars, Elvis (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba mērķis: analizēt un raksturot Pašaizsardzības komandantūru veidošanos un attīstību vācu okupētajā Latvijā 1941. gadā. Darbs izstrādāts analizējot un izpētot vēstures avotus arhīva materiālus un zinātnisko un populārzinātnisko literatūru (historiogrāfiju), presi, lai noskaidrotu, izpētītu pašaizsardzības komandantūru izveidošanas mērķus, uzdevumus, to darbību vācu okupētajā Latvijā 1941.gadā. Darbs sastāv no 2 nodaļām. Pirmajā nodaļā raksturots vācu okupācijas sākuma periods Latvijā. Otrās nodaļas trīs apakšnodaļās apskatīti pašaizsardzības komandantūru izveidošanās, uzdevumi, darbība Latvijā. Sīkāk tiek pētīta pašaizsardzību darbība Jēkabpilī un Valmierā. Darba apjoms 60 lpp.

Undergraduate job objective: analyse and characterize self-defense into formation and development in German occupied Latvia in 1941. Work developed for analyzing and exploring the historical sources archive materials, and scientific and popular science literature (historiography), and press to see explored the creation of self-defense into goals, tasks, the German occupied Latvia in 1941. The work consists of 2 sections. The first chapter describes the German occupation of Latvia in the starting period. The other three subsections of the section looks into the creation of self-defence, tasks, activities in Latvia. Details are being studied self defense activities in Valmiera and Jekabpils. Working volume 60 p.
Latvain self-defence commandantures into the summer of 1941: formation, function, clearance
Keywords: Vēsture; partizāni; vasara; vācu okupācija; pašaizsardzības vienības