Veselības tūrisma iespējas Latgalē - Bogdanova, Kristīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Veselības tūrisma iespējas Latgalē”. Mūsdienas cilvēki arvien vairāk cenšās ievērot veselīgu dzīvesviedu, ēst pilnvērtīgus produktus, nodarboties ar sportu, pastaigāties svaigā gaisā utt., tāpēc autorei radās interese iepazīties tuvāk ar tādu tūrisma veidu, kura galvenais mērķis ir cilvēku veselības stāvokļa uzlabošana. Bakalura darbs sastāv no 3 daļām. Darba 1.nodaļā ir apskatīti veselības tūrisma teorētiskie aspekti, tās jēdziens un būtība, vēsturiskā attīstība, iedalījuma modelis, kā arī veselības tūrisma produkts. 2.nodaļā ietverta Latvijas veselības tūrisma pieprasījuma un piedāvājuma statistikas analīze, kā arī Latgales lielāko un mazāku pilsētu veselības tūrisma piedāvājums. 3.nodaļā tiek veikta aptauju analīze ar mērķi noskaidrot Latvijas iedzīvotāju informētības līmeni par veselības tūrisma piedāvājumu Latgalē. Darba pētījums atklāj, ka vairākumam Latvijas iedzīvotājiem nav pieejama informācija par minēta tūrisma veida iespējām Latgalē. Darba apjoms ir 82 lappuses, kura iekļautas 33 tabulas, 27 attēli un 1 pielikums. Atslēgas vārdi: SPA, veselība, veselības tūrisms, Latgale.

Bachelor's theme is "Health tourism opportunities in Latglae". Nowadays, people are increasingly trying to follow a healthy life-style, eat a full value products, engage in sports, take a walk in a fresh air and so on, therefore the author was interested to learn more about that type of tourism, whose main aim is improving people’s health. Bachelor consists of three parts. 1st section deals with theoretical aspects of health tourism, its characteristics, historical development, classification model, as well as health tourism product. Chapter 2 contains statistical analysis of Latvia’s health tourism demand and supply and Latgale’s big and small cities health tourism opportunity review. Bachelor’s 3rd section is carried out a survey analysis to find out Latvia’s citizen’s awareness of health tourism offer in Latgale. Work study reveals that the majority of the residents of Latvia has no information about the opportunities of mentioned type of tourism in Latgale. The amount of work is 82 pages that include 33 tables, 27 images and 1 appendix. Keywords: SPA, health, health tourism, Latgale.
Health tourism opportunities in Latgale
Keywords: Vadībzinātne