Fiksētā, adaptīvā, reaģējošā un plūstošā tīmekļa dizainu salīdzinājums - Sinkeviča, Ilga (Latvijas Universitāte, 2016)
Darbā „Fiksētā, adaptīvā, reaģējošā un plūstošā tīmekļa dizainu salīdzinājums” tika pētīti katrs no šiem četriem dizainu veidiem, kādas priekšrocības un trūkumi tiem ir attiecībā vienam pret otru. Kā arī tika pētīts kurš no šiem veidiem visvairāk atbilst mūsdienu prasībām attiecībā uz tīmekļa lapas izstrādi. Lai labāk izpētītu katru no šiem tīmekļa dizaina veidiem, tika izveidotas četras tīmekļa lapas, attiecīgi katra vienā no šiem dizainu veidiem, lai gūtu padziļinātāku izpratni par katru no tiem atsevišķi.

In this work called „A comparisson of fixed, adaptive, responsive and fluid web design” these four design types were researched, what advantages and disatvantages they have in comparisson for each to other. Which one fits best for nowdays requrements for web development also were researched. For better understanding about each design type, four web pages were created, each in one of this design types.
A comparisson of fixed, adaptive, responsive and fluid web design
Keywords: Datorzinātne; fiksētais tīmekļa dizains; plūstošais tīmekļa dizains; adaptīvais tīmekļa dizains; reaģējošais tīmekļa dizains; tīmekļa lapu izstrāde