Privātās vidusskolas X vadības darba efektivitāte attālinātā un klātienes darba formā - Liniņa, Annija (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Privātās vidusskolas X vadības darba efektivitāte attālinātā un klātienes darba formā”. Darba autore ir Annija Liniņa.Jebkura uzņēmuma vadība piedzīvoja vēl nebijušus izaicinājumus Covid- 19 pandēmijas dēļ. Sarežģīts šis laiks bija izglītības iestādēm, kas līdz šim nebija sastapušās ar attālināto darbu. Lai gan pēc būtības attālinātais darbs būtiski neatšķiras no klātienes darba, šajā laikā skolas vadībai daudz rūpīgāk bija jādomā par darba organizēšanu, kontroli, darbinieku motivēšanu. Darba mērķis: analizējot vadības darba efektivitātes ietekmējošos faktorus un veiksmīga attālinātā un klātienes darba vadības nosacījumus, izstrādāt priekšlikumus privātās vidusskolas X vadības darba efektivitātes paaugstināšanai gan attālinātā, gan klātienes darba formā. Teorētiskajā daļā tika veikta zinātniskās literatūras analīze, lai apkopotu atziņas par vadības darbu, izglītības iestādes vadību, darba efektivitāti un attālināto darbu. Savukārt praktiskajā daļā tika noskaidrots izglītības iestādes X pedagogu un direktores viedoklis par vadības darba efektivitāti. Attālinātā darba laikā privātās vidusskolas X vadība strādājusi efektīvāk nekā pirms pandēmijas un ieviestos kontroles, komunikācijas un atbalsta pasākumus būtu lietderīgi integrēt arī klātienes darbā. Bakalaura darbs sastāv no 59 lapām, ieskaitot 14 attēlus, 1 tabulu, 49 literatūras un informācijas avotus un 2 pielikumus. Atslēgas vārdi: izglītības iestādes vadība; darba efektivitāte, efektīvs vadītājs, attālinātais darbs.

The theme of the Bachelor Thesis is “Effectiveness of private secondary school X management work in the form of remote and full-time educational process at school”. The author is Annija Linina. The management of any company faced unprecedented challenges due to the Covid-19 pandemic. This time was difficult for educational institutions that had not encountered remote work before. Although remote work is not fundamentally different from onsite work, at that time the school’s management had to think much more carefully about work organization, control, employee motivation. The aim of this Bachelor Thesis: by analyzing the factors influencing the effectiveness of management work and the conditions for successful remote and onsite work management, to develop proposals for increasing the effectiveness of the private school’s X management work in both remote and onsite work. In the theoretical the analysis of the scientific literature was done to summarize the main ideas on school management, work effectiveness and remote work. In the practical part the opinion of the teachers and the director on the management’s work effectiveness was clarified. During the remote work, the management of the private secondary school X worked more effective than before the pandemic, so it would be useful to integrate the implemented control, communication and support measures into the everyday work. The thesis includes 59 pages, including 14 figures, 1 table, 49 literature and information sources and 2 appendices. Keywords: school management; work effectiveness; effective manager; remote work.
Effectiveness of private secondary school X management work in the form of remote and full-time educational process at school
Keywords: Pedagoģija; Izglītības iestādes vadība; Darba efektivitāte; Efektīvs vadītājs; Attālinātais darbs