Bērna reprezentācija Latvijas ziņu portālos: tvnet.lv un delfi.lv 2011. gadā - Priedīte, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba „Bērna reprezentācija Latvijas ziņu portālos: tvnet.lv un delfi.lv 2011. gadā" mērķis ir, analizējot apmeklētāko Latvijas ziņu portālu saturu, noskaidrot un apzināt portālu veidotās bērna reprezentācijas. Maģistra darba pētījuma lauks ir Latvijas interneta ziņu portālu saturs laika posmā no 2011. gada janvāra līdz decembrim. Pētījuma objekts ir ziņu portālu saturs, informācija, kurā tiek pausti portālu veidotāju izteikumi. Pētījuma priekšmets ir bērna reprezentācija (priekšstats), kas tiek pausts saturā un ziņu rāmjos (rāmējumos). Darba teorētiskais pamatojums balstās un F. Ariesa pieeju par bērnu un bērnību kā sociālu konstruktu, L. Boltanska un L. Čouliaraki ideju un pētījumiem par distancētām ciešanām un žēluma krīzi, S. Koena morālās panikas jēdzienu un I. Džeukses jutīgās mediju tematikas skaidrojumu. Pētījumā izmantota elektroniskā anketēšana, kvantitatīvā un kvalitatīvā satura analīze, kā arī rāmējumi. Atslēgas vārdi: bērns, vardarbība, interneta mediji, distancētās ciešanas, morālā panika

Master’s thesis „Child's representation in Latvia news portals: tvnet.lv and delfi.lv in 2011” goal is to analyze the most visited Latvian news portal content, find out and identify the site created representation of the child. Master’s thesis research field is the Latvian Internet news portal content during the period from 1st January 2011 until December 31th. The object of research is a news portal content, information, which is expressed in the comments site builder. The research subject is the child's representation, which is expressed in the contents and message frames. The theoretical basis of Master’s thesis is based on P. Ariès view on children and childhood as a socially constructed construct, L. Boltanski and L. Chouliaraki ideas and studies of distant suffering and the crisis of pity, S. Cohen's concept of moral panic and Y. Jewkse concept of crime news. Master’s research use an online questionnaire, quantitative and qualitative content analysis, combined with frames. Keywords: children, violence, internet news, distant suffering, moral panic
Child's representation in Latvia news portals: tvnet.lv and delfi.lv in 2011
Keywords: Komunikācijas zinātne