Darba devēja uzteikuma piemērojamība gadījumos, kad darbinieks būtiski pārkāpis darba līgumu vai noteikto darba kārtību - Rezņika, Inese (Latvijas Universitāte, 2013)
Autore izvēlējās darba tematu “Darba devēja uzteikuma piemērojamība gadījumos, kad darbinieks būtiski pārkāpis daba līgumu vai noteikto darba kārtību”, jo par darba devēja uzteikuma piemērošanu ir izveidojusies plaša tiesu prakse. Darba mērķis ir noskaidrot, vai, piemērojot darba devēja uzteikumu pēc Darba likuma 101.panta pirmās daļas 1. punkta, pastāv teorētiska, regulējuma vai praktiska rakstura problēma. Mērķa sasniegšanai autore izvirza sekojošus uzdevumus: izpētīt normatīvo regulējumu, kas nosaka darba devēja uzteikuma piemērošanas prasības un kārtību; izpētīt būtiskuma jēdziena saturu un kritērijus, kas ir pamatā darba devēja uzteikumam. Pētījumā tika konstatēts, ka pastāv Darba likuma normu piemērošanas problēmas, tomēr ir arī saskatāmas dažas regulējuma rakstura problēmas, proti, atsevišķi Darba likuma panti ir ļoti nekonkrēti. Atslēgvārdi: darba devējs, darbinieks, darba devēja uzteikums, darba līgums, darba kārtība. -

The author chose the topic for bachelor thesis “The applicability of employer's notice of termination when an essentially employee breaches contract or regulations” because about applicability of employer's notice has developed extensive jurisprudence. The aim is to find out whether there is a theoretical, regulatory or practical problem applying employer's notice of termination under Labor Law Section 101, first subparagraphs 1.point. To achieve the aim, the author puts forward the following tasks: explore the regulatory framework governing employer's notice of termination - requirements and procedures, explore the significance of the concept “essential” and explore the content of the criteria’s which are the base for the employer's notice of termination. Author concluded that there are problems with applicability of the law and some regulatory problems, namely, certain articles of the Labour Law are very vague. Key words: employer, employee, employer's notice of terminat
The applicability of employer's notice of termination when employee breaches contract of agenda terms
Keywords: Juridiskā zinātne