Studentu veselīga dzīvesveida ietekmējošie vides faktori - Šļapkina, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Studentu veselīga dzīvesveida ietekmējošie vides faktori”. Pārāk bieži nākas saskarties ar studentu veselības pasliktināšanos tieši studiju laikā, kad jauniešiem veselīgam dzīvesveidam neatliek laika. Šis pētījums ir aktuāls visiem studentiem. lai secinātu, kādas lietas būtu jāmaina dzīves ritmā, lai veselība nepasliktinātos tik ļoti svarīgā dzīves posmā kā studēšana. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot veselīga dzīvesveida ietekmējošos vides faktorus. Iegūtie rezultāti un secinājumi var palīdzēt studentiem konstatēt faktorus, kuri pasliktina viņu dzīves kvalitāti, uzzināt pie kādiem veselības traucējumiem tie noved, kā arī maksimāli uzlabot veselības stāvokli. Mērķa sasniegšanai ir izvirzīti uzdevumi: veikt zinatniskās literatūtas analīzi par veselīgu dzīvesveidu ietiekmejošiem vides faktori; pamatojoties uz literatūru, izstrādāt anketu; apkopot un izanalizēt iegūtos datus; izveidot secinājumus. Pētījuma hipotēze: Sports, kvalitatīvs, pilnvērtīgs miegs un sabalansēts uzturs labvēlīgi ietekmē studenta darbaspējas. Pētījums sastāv no teorētiskās un empīriskās daļas. Darba apjoms 47 lapaspuses, 3 nodaļas, 9 apakšnodaļas, darba izmantoti 2 pielikumi un 27 literatūtas avoti. Pētījuma teorētiska daļā ir apkopota informācija par faktori, kas ietekmē cilvēka veselību. Empīriskajā daļā aprakstīts veiktais pētījums no divām respondentu grupām X Universitātē X fakultātēs. Atslēgas vārdi: Veselīgs dzivesveids, studenti, veselība.

The topic of the bachelor's thesis is the environmental factors influencing the healthy lifestyle of students. Too often, students' health deteriorates during their studies, when young people do not have time for a healthy lifestyle. This study is relevant for all students in order to conclude what things should be changed in the rhythm of life so that health does not deteriorate during such an important stage of life as studying. The aim of the bachelor thesis is to find out the environmental factors affecting a healthy lifestyle. The obtained results and conclusions can help students identify factors that worsen their quality of life, find out what health disorders they lead to, as well as improve their health status as much as possible. To achieve the goal, the following tasks have been set: to analyze the scientific literature on environmental factors influencing a healthy lifestyle; based on the literature, develop a questionnaire; collect and analyze the obtained data; draw conclusions. Research hypothesis: Sports, high-quality, full-fledged sleep and a balanced diet have a beneficial effect on the student's working abilities. The study consists of a theoretical and an empirical part. Work volume 47 pages, 3 chapters, 9 subsections, 2 appendice and 27 sources of literature used in the work. The theoretical part of the study contains information about factors affecting human health. The empirical part describes the research conducted from two groups of respondents at X University in X faculties. Keywords: Healthy lifestyle, students, health.
The environmental factors influencing the healthy lifestyle of students
Keywords: Medicīna; Veselīgs dzivesveids; Studenti; Veselība; ..