Biznesa modelēšanas rīku salīdzinājums BiLingva pielietojumiem - Rāviņa, Dace (Latvijas Universitāte, 2013)
Modelēšana arvien biežāk tiek izmantota programmatūras izstrādē, bet joprojām pastāv atklāta problēma, kādu biznesa modelēšanas pieeju izmantot, lai biznesa modelis ietvertu visu nepieciešamo informāciju un tajā pat laikā būtu gan viegli izveidojams, gan saprotams. Maģistra darbā tiek pētītas un salīdzinātas dažas populārākās biznesa modelēšanas valodas un to piedāvātās iespējas. Tika izvēlēta reāla biznesa situācija un izveidoti dažādi biznesa modeļi, izmantojot autores izvēlētās biznesa modelēšanas valodas. Tika veikta salīdzinošā analīze un tika izvērtēti modelēšanas valodu trūkumi un priekšrocības. Rezultātā tika identificēti elementi BiLingva valodas papildināšanai. Papildinājumi tiks realizēti pētniecības projekta ietvaros.

More often modeling is used in software developing. Nevertheless there is still an open problem to define the best business modeling approach to provide that desired business model include all the information and at the same time be both easy creatable and understandable. Master degree work „Business modeling tools comparison for BiLingva uses” analysis comparition of some business modeling languages. Real business situation was taken and a different business models were created based on the author's chosen business modeling language. Comparative analysis was made to evaluate advantages and disadvantages of modeling languages. As a result, elements to supplement BiLingva language with additional features were identified. Identified elements will be implemented within the framework of the research project.
Business modeling tools comparison for BiLingva uses
Keywords: Datorzinātne