Dannenšterna nama saglabāšanas vēsture 20.gs. otrajā pusē - Melderis, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir "Dannenšterna nama saglabāšanas vēsture 20.gs otrajā pusē". Dannenšterna nams ir unikāls valsts nozīmes kultūras piemineklis. Neskatoties uz nama vēsturiski nozīmīgo statusu, tā restaurācija un apsaimniekošanajau ilgstoši ir problemātiska. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kā 20.gs 2.pusē noritēja Dannenšterna nama restaurācijas process un kādam nolūkam bija ēku izmantot. Lai realizētu bakalaura darba mērķi, tika izpētīti un izanalizēti materiāli par kultūras pieminekļu aizsardzību darba tēmas ietvaros, izpētīti arhīvu, preses publikāciju materiāli par Dannenšterna nama saglabāšanas un apsaimniekošanas pasākumiem no 20.gs 2.puses līdz 21.gs sākumam, kā arī izdarīti secinājumi.

Bachelor's work theme is "Dannenstern house conservancy history 20th century second half". Dannenstern house is unique state importance culture monument. In spite of house historical important status. This house restoration and managing long - drawn is problematic. this work purpose is to find out how this restoration happen in 20th century second half, and what was Dannenstern house planned used point. To realize this bachelor's work purpose, got explored and analyzed materials about cultural monuments protection work theme chronological within the framework. Also will be explored archive and press publications about Dannenstrn house conservancy and managing from 20th century second half to 21th century beginning. As well as to carry out done conclusion.
The preservation history of Dannestern mansion in the second half of the 20th century
Keywords: Vēsture; Dannenšterna nams; Pieminekļu aizsardzība Rīgā LPSR laikā; vēstures un kuģniecības muzeja filiāle; Restaurācija piemineklī