Biznesa procesu programmatūras risinājuma analīze - Blumbergs, Normunds (Latvijas Universitāte, 2007)
Šobrīd tirgū eksistē daudzi dažādi biznesa procesu aspektus realizējoši programmatūras risinājumi. Lielākoties risinājumi ir specifiski noteiktiem mērķiem un nav ērti savietojami. Universāli risinājumi savukārt ir mazāk efektīvi domēnu problēmām un grūti realizējami. Darbam izvirzītais mērķis bija izpētīt vispārīgi biznesa procesu programmatūras risinājuma prasības un izstrādāt sistēmas arhitektūras vīziju risinājumam, kas šīs prasības apmierinātu. Darbā vispārīgi identificēts biznesa process un tā konteksts. Izstrādāta modulāra arhitektūras vīzija programmatūras risinājumam, kas spētu šādus procesus realizēt.

Currently a multitude of software solutions exist in the market that implement certain aspects of business processes. Mostly solutions are created for specific purposes and are not compatible. Universal solutions are less effective for domain problems and are hard to implement. Main goal of this work was to investigate business process software solution requirements in general and develop software solution architecture vision for a solution that would implement these requirements. General business process and its context has been identified as a result of this work. Also modular architecture vision for a software solution that would be able to implement such processes has been created.
Analysis of Business Process Software Solution
Keywords: Datorzinātne