Datu vizuāla attēlošana tīmekļa vietnēs - Maltenieks, Pēteris (Latvijas Universitāte, 2014)
Mūsdienās viena no problēmām ir iepriekš sagatavotu datu vizuāli uzskatāma un dinamiska attēlošana tīmekļa lietotājiem, padarot to aplūkošanu pēc iespējas vieglāku - diagrammu veidā. Darba mērķis ir apzināt vadošās tendences un iespējas datu vizuālai attēlošanai tīmekļa vietnēs pārlūkprogrammu nodrošinātās tehnoloģijās. Par darba uzdevumiem ir izvirzīti pieejamo tīmeklī bāzēto rīku apskate uz izvērtēšana, divu vadošo tīmekļa vizualizācijas tehnoloģiju izpēte un esošo bibliotēku datu vizuālai attēlošanai tīmeklī diagrammu veidā praktiska izvērtēšana un salīdzināšana. Rezultātā ir aprakstīts iespējamo darbību kopums rīka izveidei kāda projekta ietvaros, praktiski izstrādāta rīka realizācija un izdarīti secinājumi par rīka izveides iespējamo sarežģītību.

Nowadays one of topical problems is dynamic and demonstrative visual representation of beforehand prepared data on websites with easy examinable diagrams. The goal of this paper is to study current tendencies and possibilities of web browsers’ technologies in visual data representation on websites. The main tasks of this paper are inspection and evaluation of web-based data visualization tools, examination of two leading technologies of data visualization on the web and practical evaluation and comparison of data visualization libraries. In course of this research potential options in creating a web-based data visualization tool were described, practical data visualization tool was developed and conclusions on the potential difficulties in creating a web-based data visualization tool were made.
Visual data representation on websites
Keywords: Datorzinātne