Kaulēšanās spēles - Bērzkalns, Kims Kevins (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbā tiek apskatīta īpaša spēļu teorijas apakšnozare – kaulēšanās spēles. Darbā aprakstītas kaulēšanās spēles, Neša kaulēšanās atrisinājums, Raifa-Kalai-Smorodinska atrisinājums, vienlīdzīgais atrisinājums un minimālās distances kaulēšanās atrisinājums, un pierādīts, ka šie kaulēšanās atrisinājumi apmierina noteiktas aksiomas. Apskatītie atrisinājumu rezultāti tiek salīdzināt, kā arī tiek vērtēta to izturība speciālgadījumos. Apskatītie jēdzieni un rezultāti ilustrēti ar piemēriem.

The bachelor thesis examines a special subfield of game theory - bargaining games. The thesis describes bargaining games, Nash bargaining solution, Raiffa-Kalai-Smorodinsky solution, egalitarian solution and Min-Distance bargaining solution, and it is proven that these bargaining solutions satisfy certain axioms. The results of the considered solutions are compared and their robustness in special cases is evaluated. The concepts and results discussed are illustrated with examples.
Bargaining games
Keywords: Matemātika; spēļu teorija; kaulēšanās spēles; Neša kaulēšanās atrisinājums; Raifa-Kalai-Smorodinska atrisinājums; vienlīdzīgais atrisinājums