Projekts: Privātās pirmsskolas izglītības iestādes “Sofija” dibināšana - Danusēviča, Beate (Latvijas Universitāte, 2023)
Projekta ideja ir piedāvāt Rīgas iedzīvotājiem, kuri ir bērnu vecāki vai aizbildņi, pilnvērtīgi strādāt, kamēr viņu bērni ir drošās rokās, ir aprūpēti, ir izglītoti un ir apguvuši dažādas prasmes. Projekta mērķis ir izveidot uzņēmumu “SIA SOFIJA” ar deviņām darba vietām, kas sniedz maksas bērnu uzraudzības pakalpojumu un maksas licencētu pirmsskolas izglītības programmu Izglītības iestāžu reģistrā reģistrētā pirmsskolas izglītības iestādē. Projekts nodrošina visām meitenēm un zēniem pieeju kvalitatīvai agrīnās bērnības attīstībai, lai sagatavotos pirmsskolas izglītībai. Balstoties uz vairākiem finanšu, likumdošanas, nodarbinātības, tirgus un saimnieciskiem apstākļiem ir izstrādāts uzņēmuma “SIA SOFIJA” finanšu plāns. Uzņēmums atradīsies nomātās telpās Rīgā, Teikas apkaimē. Uzņēmuma pamatfunkcijas nodrošinās izpilddirektors, pirmsskolas izglītības direktors, četri pedagogi un trīs pedagogu palīgi. Pārējās uzņēmuma funkcijas nodrošinās ar ārpakalpojumiem. Uzņēmums piesaista ārējo finansējumu 54 000 eiro apmērā ar gada procentu likmi 6,5% un atmaksas periodu 5 gadi. Uzņēmums pirmo darbības gadu strādās ar 125 280 eiro ieņēmumiem, bet nākamajos četros gadus ar 250 560 eiro ieņēmumiem. Uzņēmuma bērnu aprūpes un pirmsskolas izglītības pakalpojuma cena būs 522 eiro mēnesī.

The idea of the project is to offer residents of Riga, who are parents or guardians of children, to work fully while their children are in safe hands, are cared for, are educated, and have acquired various skills. The aim of the project is to create a company with nine workplaces providing a paid childcare service and a paid licensed preschool education program in a preschool institution registered in the Register of Educational Institutions. The project provides all girls and boys with access to quality early childhood development to prepare for primary school education. Based on several financial, legislative, employment, market, and economic conditions a financial plan of the company “SIA SOFIJA” has been developed. The company will be located in leased premises in Riga, Teika area. Main functions of the company will be carried out by the executive director, the director of the preschool education institution, four educators and three educator assistants. Other functions of the company will be outsourced. The company is raising external financing of 54,000 euros at an annual interest rate of 6.5% and a repayment period of five years. The company will work with 125,280 euros in revenue for the first year, and 250,560 euros in the next four years. The price of the company’s childcare service and preschool education will be 522 euros per month.
Project: Establishment of private Kindergarten “Sofija”
Keywords: Finanses un kredīts; Pirmsskolas izglītība; Finanšu vadība; Projekta novērtēšana; Uzņēmējdarbība