Sastatāmā un lietišķā valodniecība: Kontrastīvie pētījumi, 9 - Latvijas Universitāte. Svešvalodu fakultāte, Sastatāmās valodniecības katedra (Latvijas Universitāte, 2000)
Krājuma rakstu autori analizē dažādu valodas līmeņu parādības angļu, latviešu, vācu, norvēģu valodā un tulkojumos. Valodu sastatījums veikts kā strukturālā, tā arī funkcionālā un kultūrvēsturiskā aspektā. Atklātas valodu īpatnības, arī to kopīgās īpašības. Vairāki raksti veltīti pedagoģijas problēmām. Aplūkota arī valodu mijiedarbība gan valodu kontaktu, gan tulkošanas procesa.
Contrastive and applied linguistics: Contrastive studies, 9
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; Sastatāmā valodniecība; Salīdzināmā valodniecība; Lietišķā valodniecība; Contrastive linguistics; Applied linguistics