Postkoloniālās iezīmes Braiena Frīla lugās - Nidagundi, Alīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Šis maģistra darbs ir veltīts postkoloniālo iezīmju analizēšanai Braiena Frīla četras lugās: „Filadelfija, te es nāku!”, „Aristokrāti”, „Tulkojumi” un „Dejas Lūnasas svētkos”. Īrijai ir gara angļu koloniālās varas vēsture, kas atstāja iespaidu uz īru nacionālo identitāti, kā arī Īrijas sabiedrību, kultūru un ekonomiku. Braiens Frīls ir īru postkoloniālās literatūras dzīvs klasiķis. Viņš iespaidīgi attēlo angļu koloniālisma negatīvo ietekmi uz īru sabiedrību. Braiens Frīls atspoguļo īru nelokāmu raksturu un izceļ tādus poskoloniālos rezultātus kā identitātes krīze, emigrācija, nabadzība un kultūru saplūšana.

The present Master thesis is dedicated to analysing postcolonial features in Brian Friel’s four plays: “Philadelphia, Here I Come!”, “Aristocrats”, “Translations” and “Dancing at Lughnasa”. Ireland has a long history of English colonial rule which influenced the national identity of the Irish people as well as the society, culture and economy of Ireland. Brian Friel is a living classic of Irish postcolonial literature. He is powerful in depicting the destructive influence of the English on the Irish society. Brian Friel depicts the staunch character of the Irish people and brings out such postcolonial effects as identity crisis, emigration, economic backwardness and hybridity of cultures.
Postcolonial Representations in Brian Friel`s Plays
Keywords: Valodniecība