Metodes spējās izstrādes pamatprincipu ievērošanai dalīto projektu kvalitātes uzlabošanai - Ulmanis, Lauris (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba ietvaros tika veikts pētījums, lai labāk izprastu veidus kā ieviest spējās programmatūras izstrādes pamatprincipus dalīto projektu izstrādē. Pētījuma ietvaros tika analizēts eksistējošs projekts Latvijā ar dalītu projektu izstrādes modeli, kurā divu gadu laikā tika mainīts programmatūras izstrādes modelis, pārejot no tradicionālā ūdenskrituma uz spējās izstrādes modeli. Šajā laikā tika veikti vairāki praktiski mēģinājumi ieviest spējās izstrādes idejas, kuras pēcāk tika vērtētas vai ir nesušas uzlabojumus vai gluži pretēji – radījušas papildus problēmas izstrādē. Lielākā daļa no realizētajām idejām ar nelielām modifikācijām tika iestrādātas projekta izstrādes procesos. Pateicoties šiem praktiskajiem mēģinājumiem, darba autoram radās ideja izpētīt, kā spējā izstrāde notiek citos projektos un aprakstīt ieteikumus, kuras informāciju tehnoloģiju kompānijas varētu izmantot kā pamatu, lai pārietu uz spējās programmatūras izstrādes modeli dalītajā projektu izstrādē, tos pielāgojot ...

The aim of the work is to carry out the research to understand better the ways how to introduce the basic principles of Agile software development into Globally distributed projects. In the research there is analyzed the existing project in Latvia with the model of Global distribution where the model of Agile software development was gradually changed during 2 years moving from traditional waterfall model to Agile software development. That time there were done several practical attempts to introduce the ideas of Agile software development, later they were assessed if they had brought any improvements or on the contrary – had created extra problems in development. Most of the ideas that had been carried out with small modifications were turned in processes of the project. Due to these practical attempts, the author of the work had the idea to explore Agile software development in other projects and write the suggestions which IT companies could use it as the basics ...
Methods to improve quality in distributed software development projects using Agile key principles
Keywords: Datorzinātne