Lauku piemājas saimniecības ilgtspējīgas lauksaimniecības nozares attīstības projekta izstrāde - Gasone, Inese (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba „Lauku piemājas saimniecības ilgtspējīgas lauksaimniecības nozares attīstības projekta izstrāde” mērķis - sekmēt lauku telpas attīstību, veicinot lauku piemājas saimniecības konkurētspējas paaugstināšanu un ilgtspējīgu lauksaimniecības nozaru ieviešanu. Maģistra darbs sastāv no trim daļām. Pirmajā daļā ietverts pētījuma priekšmeta apraksts, Dobeles novada situācijas analīze, veikta problēmu identifikācija, analīze, noteikti iespējamie risinājumi. Maģistra darba otrajā daļā ietverts projekta tehniski-ekonomiskais pamatojums. Trešajā daļā ir aprakstīta projekta īstenošanas procesa organizācija un plānošana, kontrolinga process, projekta noslēgums. Atslēgvārdi: projektu vadība, lauksaimniecībā izmantojamās zemes, lauku piemājas saimniecība, ilgtspējīgi ražošanas un patēriņa paradumi. Darbs sastāv no 84 lappusēm, 36 pielikumiem.

The goal of the Master’s Thesis “Project for Developing Sustainable Agricultural Sectors in Rural Home Farming” - to further the development of rural areas through the promotion of the competitiveness of rural home farms and through the introduction of sustainable agricultural sectors. The Master’s Thesis consists of three parts. The first part includes the description of the subject of the study, the case study of Dobele, as well the outlining of problems, their analysis, and the identification of possible solutions. The second part of the Thesis includes the technical and economic justification of the project. Finally, the third part describes the organization and planning of the project implementation process, the controlling process, the closing of the project. Keywords: project management, agricultural land, rural home farming, sustainable production and consumption habits. The thesis consists of 84 pages, 36 annexes.
Project for Developing Sustainable Agricultural Sectors in Rural Home Farming
Keywords: Vadībzinātne