Noziedzīga nodarījuma subjekts - Pavlova, Irina (Latvijas Universitāte, 2010)
Dotā bakalaura darba tēma ir «Noziedzīga nodarījuma subjekts», kura ietvaros tika izskatīts teorētisko jautājumu komplekss, kas saistīti ar mācību par nozieguma subjektu krimināltiesībās. Dotā darba mērķis ir tēmas aktualitātes atklāšana, nozieguma subjekta jēdziena definēšana, tā veidu izskatīšana, likumdošanas aktu un juridiskās literatūras analizēšana. Darbs sastāv no ievada, nodaļām, kurās izskatīts nozieguma subjekta jēdziens, nozieguma subjekta pazīmes, psihiskās nepieskaitāmības jēdziens, speciāla nozieguma subjekta jēdziens, kā arī nozieguma subjekts citu valstu likumdošanā, kā arī darbā ir nobeigums, darba uzrakstīšanā izmantotās literatūras saraksts.

The topic of this bachelor’s work is „Crime Subject”, in which was considered set of theoretical issues, related to the teaching of crime subject in the criminal law. The aim of this work is to rediscover the relevance of the theme, the definition of crime subject, consideration of its types, analyse legislation and legal literature. Thesis consists of introduction, chapters, where discussed the notion of crime subject, characteristics, notion of unsound mind, notion of special crime subject, as well as crime subject in other countries legislation, also thesis having a conclusion, and list of literature, used while writing a thesis.
Crime subject
Keywords: Juridiskā zinātne