Bezdarbs un tā sociālekonomiskās sekas Latvijā - Selecka, Dace (Latvijas Universitāte, 2010)
Šī bakalaura darba mērķis ir izpētīt bezdarba problēmu Latvijā - bezdarba veidošanās cēloņus un tā sekas sociālekonomiskajos procesos valstī, izstrādāt priekšlikumus bezdarba problēmas minimizēšanai. Darbā tiek sniegts bezdarba problemātikas teorētiskais skaidrojums, tiek pierādīta bezdarba praktiskā ietekme uz galvenajiem makroekonomiskās izaugsmes un stabilitātes rādītājiem IKP, inflāciju u.c. Latvijā kopumā un reģionālajā griezumā, tiek analizēta bezdarba loma migrācijas procesos un demogrāfiskās situācijas attīstībā. Tiek pētīti Latvijas valdības veiktie aktīvie un pasīvie nodarbinātības veicināšanas pasākumi, to efektivitāte, kā arī ir salīdzināta Latvijas un ārvalstu – Igaunijas, Lietuvas un Īrijas – sociālekonomiskā attīstība. Darba rezultāti izmantojami vispusīga priekšstata iegūšanai par bezdarba problemātiku Latvijā.

The author of bachelor’s work “Unemployment and it’s socio-economic consequences in Latvia” investigates the problem of unemployment in Latvia – causes of unemployment’s formation and it’s effects in socio-economic processes in the country. Is given a theoretical explanation of the unemployment problem and demonstrated a practical impact of the unemployment on key macroeconomic indicators in general and regional economic development averages of Latvia; is given an analysis of unemployment’s role in migration processes and demographic development. The author explores the Latvian government made active and passive employment promotion measures, their effectiveness, and compares the socio-economic development of the Latvia and other EU countries - Estonia, Lithuania and Ireland. This bachelor's work results are to be used to obtain a comprehensive picture of the unemployment problem in Latvia.
Unemployment and it's socio-economic consequences in Latvia
Keywords: Ekonomika