Sadarbības prasmju veicināšana jaunākā pirmsskolas vecuma bērniem - Bērziņa, Evija (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba autors: Evija Bērziņa Darba nosaukums: Sadarbības prasmju veicināšana jaunākā pirmsskolas vecuma bērniem Darba veids: Kvalifikācijas darbs Studiju programma: Pirmsskolas skolotājs Darba zinātniskais vadītājs: doc.p.i.,Dr.paed.,Mg.hist. Staņislava Marsone Darba apjoms: Darbam ir 40 lapaspuses, darba izstrādei izmantoti 18 literatūras avoti un pievienoti 4 pielikumi, kā arī 4 tabulas un 19 attēli. Atslēgas vārdi: bērns agrīnajā pirmsskolas vecumā, sadarbības prasmes, bērna attīstība 2-3 gadu vecumā, rotaļu nozīme, rotaļas sadarbības prasmju attīstībai. Pētījuma mērķis: analizēt sadarbības prasmju pilnveidi 2-3 gadu veciem bērniem. Darba saturs: anotācija latviešu valodā un angļu valodā, ievads, 1 nodaļa ar 4 apakšnodaļām, secinājumi, priekšlikumi, literatūras un avotu saraksts, pielikumi. Pētījuma metodes: 1.Literatūras analīze 2.Novērojums 3.Anketēšana 4.Pētījumu materiāla apkopošana un analīze Darba rezultāti: Darba aktualitāte ir aprakstīta kvalifikācijas darba ievaddaļā, kā arī ir apkopoti secinājumi un priekšlikumi. Kvalifikācijas darbu var izmantot ikviens pirmsskolas izglītības pedagogs un bērna vecāks, lai vecinātu bērna sadarbības prasmju veidošanu un novērtētu rotaļu nozīmi jaunākā pirmsskolas vecuma bērnu attīstībā.

Name, surname: Evija Berzina Title of the thesis: Fostering collaboration skills in the youngest preschool – aged children Type of work: Qualification Paper Study program: Preschool teacher Scientific supervisor: Assoc.Prof.,Dr.paed., M.A. in history Stanislava Marsone Volume of work: The paper spans 40 pages, and draws from literature sources and includes 4 appendices, as well as 4 tables and 19 images. Keywords: child in early preschool age, cooperation skills, child development in early childhood 2-3 years old children, the role of play, play in developing collaboration skills. Structure of the work: pages; tables; pictures; bibliographic list items; appendices. Research objective: To analyze the development of cooperation skills in 2-3 years old children. Content of the thesis: Abstract in Latvian and English, introduction, 1 chapter with 4 subsections, conclusions, recommendations, list of literature and sources, appendices. Research methods: 1.Literature analysis 2.Observation 3.Questionnaires 4.Compilation and analysis of research material Results of the Work: The relevance of the paper is outlined in the introduction, and conclusions and recommendations are included. This qualification paper is outlined in the introduction, and conclusions and recommendations are included. This qualification paper can be utilized by any preschool education pedagogue and parents to promote the development of a child’s cooperation skills and asses the role of play in the development of the youngest preschool-aged children.
Fostering Collaboration Skills in the Youngest Preschool-Aged Children
Keywords: Izglītības zinātnes; bērns agrīnajā pirmsskolas vecumā; sadarbības prasmes; bērna attīstība 2-3 gadu vecumā; rotaļu nozīme; rotaļas sadarbības prasmju attīstībai.