Nodokļu sistēma Latvijā un tās ietekme uz ārvalstu investīciju piesaisti - Pavlovska, Diana (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarbā „Nodokļu sistēma Latvijā un tās ietekme uz ārvalstu investīciju piesaisti” ir aplūkota ārvalstu investoru loma Latvijas ekonomikā un to devums ekonomiskas attīstībā. Pirmajā daļā autore izskata iemeslus un atšķirības, kas pastāv starp Austrumu un Rietumu investoriem. Darba mērķis ir noskaidrot investīciju sekmējošos faktorus, kā arī noskaidrot iemeslus, kas kavē sekmīgu investīciju piesaisti Latvijā. Diplomdarba otrajā daļā ir pievērsta uzmanība nodokļu pārvaldei Latvijā, to vēsturiskai izveidei un sadalei, kā arī Valsts ieņēmumu dienesta loma ekonomikas attīstībā. Diplomdarba trešajā daļā apskatām, kā nodokļi ietekmē investīciju piesaisti, kā arī speciālo ekonomisko zonu un brīvostu būtību. Darbs sastāv no 3 nodaļām un 14 apakšnodaļām. Tajā ir 62 lapaspuses, 6 tabulas, 10 attēli.

This paper „Taxing system in Latvia and its influence on foreign investment attraction” is examined foreigners role in Latvian economy and they’re contribution in its development. In the first part, author describes reasons and differences, between Eastern and Western investors. Aim for this work is to find out which reasons affects successful investments in Latvia and reasons which delays it In the second part, special attention is pointed on tax administration in Latvia, historical references and they’re distribution, as well as State revenue service role in economical development In the third part we examine tax contribution on investment attraction, as well as special economical zone and free port meaning in it. This report consists from 3 main parts and 14 secondary parts. It holds 62 pages, 6 tables, 10 illustrations.
Latvian tax system and it's impact on foreign investment attraction
Keywords: Ekonomika