Darbaspēka nodokļu salīdzinošā analīze Baltijas Valstīs - Lāce, Betija Elizabete (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Darbaspēka nodokļu salīdzinošā analīze Baltijas valstīs”. Darba tēmas aktualitāte pamatota ar to, ka darbaspēka nodokļu slogs Latvijā ir augstāks nekā lielā daļā ES dalībvalstu, tai skaitā Lietuvā un Igaunijā. Par augsto darbaspēka nodokļu slogu ir neapmierināti uzņēmēji. To atzinusi ir Eiropas komisija un citas starptautiskās organizācijas. Darba mērķis ir veikt darbaspēka nodokļu salīdzinošo analīzi Baltijas valstīs, identificēt esošās problēmas un sniegt priekšlikumus Latvijas darbaspēku nodokļu sistēmas uzlabošanai. Bakalaura darba apjoms ir 64 lapaspuses, darbs sastāv no 3 nodaļām un 7 apakšnodaļām, kurās ietvertas 18 attēli, 15 tabulas un 44 izmantotie avoti.

The subject of bachelor's work is “Comparative analysis of labour taxes in the Baltic States”. The topics of work are based on the fact that the labour force tax burden is higher in Latvia than in a large part of the EU Member States, including Lithuania and Estonia. The high labour tax burden is a disgruntled business. It has been recognised by the European Commission and other international organisations. The aim of the work is to perform a comparative analysis of labour tax in the Baltic States, to identify existing problems and to provide proposals to improve the Latvian labour tax system. The amount of the bachelor's work is 64 pages, the work consists of 3 chapters and 7 subdivisions, comprising 18 images, 15 tables and 44 sources.
Comparative analysis of labor taxation in the Baltic states
Keywords: Ekonomika; darbaspēka nodokļi; iedzīvotāju ienākuma nodoklis; valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas; darbaspēka nodokļu slogs