Jelgavas Valsts ģimnāzijas bibliotēkas loma mācību procesa nodrošināšanā - Logina, Ilva (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs izstrādāts ar mērķi, lai apzinātos situāciju Jelgavas Valsts ģimnāzijas bibliotēkā, noskaidrotu skolēnu un skolotāju viedokļus par Jelgavas Valsts ģimnāzijas bibliotēku, kā tā nodrošina mācību procesu skolā. Pētījuma teorētisko bāzi veido Alberta Banduras sociālā mācīšanās teorija un Abrahama Maslova motivācijas teorija. Iegūtie rezultāti liecina, ka gan skolēni, gan skolotāji uzskata, ka skolas bibliotēka ir vieta, kur iegūt resursu padziļinātām mācībām un dažādiem pētnieciskiem darbiem.

Thesis developed with the aim to become aware of the situation in Jelgava State Gymnasium in the library, find out students and teachers, opinions about Jelgava State Gymnasium library, as it provides the learning process at school. The theoretical basis consist of Albert Bandura – Social Learning Theory and Abraham Maslow – hierarchy of needs (needs theory). The results show that both students and teachers believe that the school library is a place to get resources, advanced training and various research works.
Jelgava State Gymnasium Library role in ensuring the learning process
Keywords: Bibliotēkzinātne; skolas bibliotēka; bibliotēka; mācību centrs; skolas bibliotēkas uzdevumi; skolas bibliotēkas misija