Pedagoģiskais process pirmsskolā 1,5 – 3 gadus vecu bērnu pamatkustību apguves veicināšanai - Ozoliņa, Solvita (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba autore: Solvita Ozoliņa Darba vadītāja: Inga Stangaine Kvalifikācijas darba nosaukums: Pedagoģiskais process pirmsskolā 1,5 – 3 gadus vecu bērnu pamatkustību apguves veicināšanai; Pētījuma mērķis: Teorētiski noskaidrot un praktiski izpētīt pedagoģiskā procesa pamatkustību apguves veicināšanu pirmsskolā 1,5 – 3 gadus veciem bērniem; Pētījuma jautājums: Ar kādiem paņēmieniem veicināt bērnu pamatkustību apgūšanu pirmsskolā? Kvalifikācijas darbs izstrādāts divās daļās. Teorētiskajā daļā tiek analizēta literatū-ra par bērnu attīstības likumsakarībām un pamatkustību nozīmi bērnu attīstībā, empīriska-jā daļā ir veikti novērojumi un pedagoģiskais process bērnu pamatkustību apguvei. Autore izpētīja bērnu pamatkustību attīstību, piemeklēja dažādas aktivitātes un kustību rotaļas pa-matkustību attīstības veicināšanai. Tika veikta pedagoģiskā izmēģinājuma darbība un pētī-juma noslēgumā iegūts rezultātu apkopojums, izstrādāti secinājumi un piedāvāti priekšli-kumi bērnu pamatkustību veicināšanai pirmsskolā. Kvalifikācijas darba apjoms: 47 lpp, darbā iekļautas 4 tabulas, 2 pielikumi, 7 attēli. Darbs sastāv no ievada, 2 nodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras ar 46 izmantotiem avo-tiem. Atslēgas vārdi: kustību rotaļas, pamatkustības, bērna attīstība, veselība, pamatkustību veicināšana.

Author of the work: Solvita Ozoliņa Supervisor: Inga Stangaine Title of the qualification work: Pedagogical process in preschool for promoting the acquisition of basic movements in 1,5 – 3 year old children; Research objective: To theoretically clarify and practically investigate the pedagogical process for promoting the acquisition of basic movements in preschool for 1, 5 – 3 year old children; Research question: What methods can be used to promote the acquisition of basic movements in preschool? The qualification work is developed in two parts. The theoretical part analyzes the literature on the regularities of child development and the importance of basic movements in child development, the empirical part contains observations and the pedagogical process for learning children's basic movements. The author studied the development of children's basic movements, selected various activities and movement games to promote the development of basic movements. A pedagogical pilot study was conducted and at the end of the study, a summary of the results was obtained, conclusions were drawn and proposals were offered for promoting children's basic movements in preschool. Scope of the qualification work: 47 pages, the work includes 4 tables, 2 appendices, 7 images. The work consists of an introduction, 2 chapters, conclusions, used literature with 46 used sources. Keywords: movement games, basic movements, child development, health, promotion of basic movements.
Pedagogical process in preschool for promoting the acquisition of basic movements in 1,5 – 3 year old children
Keywords: Izglītības zinātnes; Kustību rotaļas; Pamatkustības; Bērna attīstība; Veselība; Pamatkustību veicināšana