Datorizēta FM-100 testa izmantošana hromatiskās jutības sliekšņa noteikšanai - Turko, Antons (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 33 lapaspusēm. Tas satur 17 attēlus, 2 tabulas, 29 atsauces uz literatūras avotiem. Mērķis: aprobēt jaunu nodaļa izveidotu (R.Trukša) FM-100 datorizētu testu cilvēkiem ar krāsu redzes defektiem (KRD) un bez KRD un salīdzināt rezultātus ar HRR testu, D-15 testa divām versijām (Farnsworth un Lanthony) un HMC Oculus anomaloskopu. Pētījumā piedalījās 15 cilvēki, no kuriem 3 bija ar KRD. Datorizēta FM-100 testa datu analīzei izmantoja Vingrys & King-Smith metodi. Izmantojot iegūtos datus tika noteiktas normas vērtības, balstoties uz cilvēku bez KRD rezultātiem.

Bachelor thesis is written in the Latvian language. It contains of 33 pages, 17 images, 2 tables and has 29 references. Purpose: to approbate new FM-100 computerized test design made by deprtement of optometry (R.Trukša) on people with color vision deficiency (CVD) and without CVD in comparison with HRR test, D-15 test two versions (Farnsworth un Lanthony) and HMC Oculus anomaloscope results. There were 15 participants, 3 of them had CVD. Computerized FM-100 test was analyzed with Vingrys & King-Smith method. Using obtained data normal values were considered based on results of people without CVD.
Determination of chromatic sensitivity threshold using computerized FM-100 test
Keywords: Fizika; Krāsu redzes defekti; krāsu redzes testi; datorizēts FM100-hue tests; HRR tests; anomaloskops