Pašvadītas mācīšanās un digitālo prasmju saistība ar akadēmiskajiem sasniegumiem tālmācības koledžā - Bistrova, Alīna (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darba temats ir “Pašvadītas mācīšanās un digitālo prasmju saistība ar akadēmiskajiem sasniegumiem tālmācības koledžā”. Maģistra darba mērķis ir, pamatojoties uz zinātniski teorētiskajām atziņām un aptaujas rezultātiem, izpētīt saistību starp tālmācības koledžas studējošo akadēmiskajiem sasniegumiem, digitālajām un pašvadītas mācīšanās prasmēm. Maģistra darba teorētiskajā daļā definēti galvenie jēdzieni – digitālās prasmes, pašvadītas mācīšanās prasmes, tālmācība un akadēmiskie sasniegumi, kā arī analizētas šo elementu attīstības tendences un iespējamā mijiedarbība. Maģistra darba empīriskajā daļā veiktas nozares ekspertu intervijas, izmēģinājuma pētījums un pamata pētījums. Iegūtie dati tika apkopoti un analizēti. Maģistra darba noslēguma daļā veikta iegūto datu izvērtēšana un izteikti secinājumi.

The Master's Thesis is titled "The Relationship Between Self-Directed Learning and Digital Skills with Academic Achievements in Distance Learning Colleges." The objective of the Master's Thesis is to investigate the connection between academic achievements of students in distance learning colleges and their digital and self-directed learning skills, based on scientific theoretical findings and survey results. In the Theoretical Part of the Master's Thesis, key concepts such as digital skills, self-directed learning skills, distance learning, and academic achievements are defined, and the development trends and potential interactions of these elements are analyzed. The Empirical Part of the Master's Thesis includes interviews with industry experts, a pilot study, and a main study. The data obtained was summarized and analyzed. The conclusion part of the Master's Thesis evaluates the data obtained and presents conclusions.
The Relationship Between Self-Directed Learning and Digital Skills with Academic Achievements in Distance Learning Colleges
Keywords: Izglītības zinātnes; tālmācība; digitālās prasmes; pašvadītas mācīšanās prasmes; akadēmiskie sasniegumi; digitālā vide