Bērnu emocionālās pašregulācijas veidošana pirmsskolas izglītības iestādē vidējā vecuma grupā - Reča, Inga (Latvijas Universitāte, 2020)
Cilvēka spēja atpazīt un izjust emocijas ir ļoti svarīga, jo, tikai identificējot un izdzīvojot tās, cilvēks var saprast, vai vide, kurā viņš atrodas, ir pietiekami droša, apmierina viņa vajadzības un atbilst viņa prasībām. Tāpēc pirmsskolas pedagoģiskais process ir pamats bērna attīstībai. Emocionālās pašregulācijas veidošana pirmsskolā ir bērniem svarīgs process, kas ļauj iekļauties apkārtējā vidē. Darba autore: Inga Reča. Darba nosaukums: Bērnu emocionālās pašregulācijas veidošana pirmsskolas izglītības iestādē vidējā vecuma grupā. Darba vadītājs: Mg. Paed., Mg. Psych., Ilze Kricka Darba mērķis: Teorētiski un praktiski izpētīt un noskaidrot, kā pedagogs var veicināt bērna emocionālo pašregulāciju pirmsskolas izglītības iestādē vidējā vecuma grupā. Pētījuma saturs: Darba sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā darba autore veic teorētisko izpēti, izpētot dažādu autoru viedokļus par emocijām un to, kā bērniem iemācīties regulēt tās. Otrajā daļā darba autore veic praktisku pētījumu pirmsskolas izglītības iestādē vidējā vecuma grupā, vērojot bērnus un veidojot to raksturojumus. Pētījuma rezultāti: Darba sastāvs: Darbs sastāv no 37 lpp, 3 tabulām, 9 attēliem, 15 bibliogrāfiskajām vienībām

A person's ability to recognize and experience emotions is very important because only by identifying and experiencing them can one understand whether the environment he or she is in is sufficiently secure, satisfies his or her needs and meets his or her requirements. Therefore, the pre-school pedagogical process is fundamental for the child's development. Developing emotional self-regulation in pre-school is an important process, which allows children to integrate into the environment around them. The author of the thesis: Inga Reča. The title of the thesis: Development of children's emotional self-regulation in pre-school educational institution in middle-age group. Supervisor: Mg. Paed., Mg. Psych. Ilze Kricka. Aim of the thesis: To study and research how an educator can encourage a child’s emotional self-regulation in a pre-school educational institution in middle-age group. The content of the research: The thesis consists of two parts. In the first part, the author carries out a theoretical study of different authors' views on emotions and how children learn to regulate them. In the second part, the author carries out a practical research in a pre-school educational institution in middle-age group by observing children and creating profiles of their characteristics. The results of the research: The thesis consists of : 37 pages, 3 tables, 9 pictures, 15 bibliographic units
Formation of emotion self-regulation of children in pre-school educational institution in middle-age group
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Pedagoģija; Pirmsskola; Vidējā vecuma bērni; Emocionālā pašregulācija