Bezdarbnieks kā publiskās bibliotēkas lietotājs - Susēja, Sandra (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbs ir monogrāfisks pētījums, kurā sniegta jēdziena ‘bezdarbnieks’ sīka izpēte bezdarba kontekstā; tiek pētītas bezdarbnieku grupas, veikts bezdarbnieka personības psiholoģiskais raksturojums; pētīta personības vajadzību struktūra – līdz ar to bezdarbnieka informācijas vajadzības; kā arī apskatīta šābrīža situācija bezdarbnieku bibliotekārajā apkalpošanā mūsu valstī. Veikta bezdarbnieku anketēšana, lai uzzinātu viņu viedokli par publisko bibliotēku, tās pakalpojumiem un, lai noskaidrotu bezdarbnieku informācijas vajadzības; darbā sniegts praktiskā pētījuma - bezdarbnieku aptaujas datu apkopojums. Bakalaura darbs ir aktuāls, jo līdz šim bezdarbnieku, kā publiskās bibliotēkas lietotāju grupas, izpēte Latvijā nav veikta. Šajā pētījumā gūtās atziņas bibliotekāri varēs izmantot darbā ar publiskās bibliotēkas lietotāju grupu – bezdarbniekiem.

This work is a monographic research, in which given concept unemployed ‘person’ a research in an unemployment context; the unemployed persons groups, the unemployed person psychological description is executed; the structure of necessities is explored – till with it unemployed person information necessities; an also this situation is examined in the library service of unemployed persons in our state. The questionnaire of unemployed persons is executed, that finds out their point of view for the public library and its favors, an also unemployed person information necessities Bachelor work is actual, becouse unemployed persons, as groups of users of the public library, research in Latvia is not executed. The conclusions this at research can utilize a librarian at work with the group of users of a public library – unemployed persons.
Unemployed as a public library user
Keywords: Komunikācijas zinātne