Dalītās ekonomikas ietekme uz tajā ieinteresētajām personām Eiropas transporta nozarē - Dupin, Chloé,Anaïs,Ophélie (Latvijas Universitāte, 2019)
Šis pētījums izceļ jaunā patēriņa veida ieskatu; ekonomiku. Šī parādība ir salīdzinoši jauna, un ir grūti novērtēt tā lielumu, kā arī tās pašreizējās un nākotnes sekas. Transporta nozare ir viena no ietekmīgākajām jomām. Tas ir iemesls, kāpēc mērķis ir vislabāk definēt fenomenu, novērot tās patieso attīstību un to personu perspektīvu, kas piedalās šajā ekonomikā un kuri ir dalībnieki. Šī pētījuma mērķis ir saprast, kam dalīšanas ekonomika ir visrentablākā, un kādas ir šīs jaunās ekonomikas sekas tās tuvajām un mazāk tuvajām ieinteresētajām personām Eiropā. Pat bez dalības tajā, efektu var sajust pozitīvi vai negatīvi. Tādēļ ir svarīgi saprast, kas ir ietekmēts, kā, kāpēc un kā tas notiek tirgū starp abu veidu ekonomiku un kā to var veidot nākotnē. Atslēgas vārdi: ekonomika, kopīga ekonomika, transporta sektors, jaunais ekonomikas modelis

This research highlights the insights of the emerging way of consumption; the collaborative economy. This phenomenon is relatively new and it is difficult to measure its size as well as its current and future consequences. The transport sector is one of the most impacted field. That is the reason why the goal is to define at the best the phenomenon, to observe its real evolution and the perspective of the persons who participate in this economy and who are the actors. The aim of this research is to understand to whom the sharing economy is the most profitable and what are the consequences of this new economy on its close and less close stakeholders in Europe. Even without participating in it, the effect can be felt, positively or negatively. Therefore, it is important to understand who is influenced, how, why and how it is happening in the market between the two types of economies and how can be designed the future. Key words: Collaborative economy, Sharing economy, Transport sector, New economic model
The influence of the sharing economy on its stakeholders in the transport sector in Europe
Keywords: Vadībzinātne; Collaborative economy; Sharing Economy; Transport Sector; New economic model