5-6 gadīgu bērnu tikumisko vērtību veidošana, izmantojot daiļliteratūru - Pazāne, Inese (Latvijas Universitāte, 2025)
Ineses Pazānes kvalifikācijas darba tēma “5-6 gadīgu bērnu tikumisko vērtību veidošana, izmantojot daiļliteratūru”. Pētījuma mērķis ir, balstoties uz teorētiskajām atziņām, veikt pētījumu par 5-6 gadīgu bērnu tikumisko vērtību apguvi, izmantojot daiļliteratūru. Pētījumā izmantota teorētiskā (literatūras analīze) un empīriskās (novērošana, intervija, datu apstrāde) pētīšanas metodes. Pētījuma laikā, veicot daiļliteratūras klausīšanos un pārrunājot to, tika sekmēta tikumisko vērtību izpratnes veidošanās. Pētījuma laikā apstiprinājās izvirzītais pētījuma jautājums. Kvalifikācijas darbu veido ievads, divas nodaļas, rekomendācijas pedagogiem, secinājumi un pielikumi. Kvalifikācijas darbs sastāv no 46 lpp., 31 literatūras avots, tajā iekļauti 5 attēli, 6 tabulas un 13 pielikumi. Atslēgas vārdi: vērtības,tikumiskās vērtības, daiļliteratūra, 5-6 gadīgi bērni.

Inese Pazāne's qualification work topic is " Developing moral values in 5-6 year old children through fiction". The aim of the study is to conduct a research on the acquisition of moral values of 5-6 year old children through fiction, based on theoretical knowledge. The study uses theoretical (literature analysis) and empirical (observation, interview, data processing) research methods. During the study, listening to and discussing fiction promoted the development of understanding of moral values. The research question was confirmed. The qualification work consists of an introduction, two chapters, recommendations for teachers, conclusions and appendices. The qualification work consists of 46 pages, 31 literature sources, 5 pictures, 6 tables and 13 annexes. Keywords: values, moral values, fiction, 5-6 year old children.
Developing moral values in 5-6 year old children through fiction
Keywords: Izglītības zinātnes; vērtības; tikumiskās vērtības; daiļliteratūra; 5-6 gadīgi bērni