Latviešu studentu prese: izdevumi un to saturs (1922 – 1940.g.) - Rublovskis, Raimonds Artūrs (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba “Latviešu studentu prese: izdevumi un to saturs (1922 – 1940.g.)” mērķis ir sniegt priekštatu par latviešu studentu preses izdevumiem un to saturu periodā no 1922.g. līdz 1940.g. Šī darba ietvaros pētīta starpkaru periodā izdotā apzinātie latviešu studentu periodiskie izdevumi, kuri bija studentu veidoti un saturiski paredzēti citiem studentiem. Tika apskatīts kopumā 5 izdevumu saturs, kurš tika tālāk sadalīts vairākās sastaptajās tematiskajās un tipoloģiskajās grupās, kuras tālāk tika analizētas detalizētāk.

The goal of Bachelor’s thesis “Latvian Student Press: Publications and their content (1922 – 1940)” is to give an idea about the Latvian student press publications and their content from 1922 till 1940. This thesis researches Latvian student newspapers and magazines, which have been published in the interwar period and were meant for other students. Altogether, the content of 5 publications was analysed, and afterwards it was divided into various thematic and typological groups, which were later on analysed in more detail.
Latvian student press: publications and their contents (1922 - 1940)
Keywords: Vēsture; studenti; prese; laikraksti; starpkaru periods