Energoneatkarības paaugstināšana, izmantojot energoefektivitāti un atjaunojamos energo resursus - Aizsilniece, Anete (Latvijas Universitāte, 2010)
Lai Latvija panāktu lielāku energoneatkarību, ir jāapzinās alternatīvās enerģijas iegūšanas iespējas, kā arī enerģijas zudumu samazināšanas iespējas. Šī bakalaura darba mērķis ir izpētīt alternatīvos energoresursus un energoefektivitātes nodrošināšanas iespējas privātmājās, tādējādi veicinot Latvijas energoneatkarību. Darbā tiek izstrādats matemātiskais modelis privātmājas energoefektivitātes veicināšanai. Aprēķinu rezultātā ar modeļa palīdzību tiek izdarīti secinājumi par dažādu ieguldījumu ieguvumiem un atmaksas laiku, ņemot vērā finansiālos ierobežojumus. Atslēgas vārdi: energoefektivitāte, alternatīvie energoresursi, energoneatkarības veicināšana.

It is important to recognize the opportunities for alternative energy and energy loss reduction options in Latvia. This thesis is about exploring alternative energy resources and energy efficiency opportunities in private houses, promoting Latvian energy independence. There is developed and tested a mathematical model for private house energy efficiency. Different conclusions show the benefits of investment and the repayment period, taking into account financial constraints for the object. Key words: energy efficiency, alternative energy, energy independece promotion.
Increase of energy independency through energy efficiency and renewable energy resources
Keywords: Vadībzinātne