Ceļu satiksmes automatizācijas efektivitāte Rīgas infrastruktūrā - Krēgers, Mihails (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba mērķis ir atrast efektīvu algoritmu automātiskai luksoforu pārslēgšanas ciklu pārvaldībai Rīgas krustojumos. Mērķa sasniegšanai izmanto reālu statistiku par transportlīdzekļu un gājēju skaitu konkrētos pilsētas krustojumos. Uz šīs statistikas pamata paredzēts veikt simulācijas, kuru rezultātā iespējama konkrētu risinājumu efektivitātes izvērtēšana. Risinājumu mērķis ir samazināt pārvietošanās aizturi visiem ceļu satiksmes dalībniekiem, priekšroku dodot gājējiem.

The purpose of this work is to find an efficient algorithm for controlling traffic light cycle control over Riga intersections. Real statistical data about road user count on particular intersections is used. Based on this information, will be created traffic simulations to estimate an efficiency of possible solutions. Goal of the solutions is to decrease delays on the road traffic, giving an advantage to pedestrians.
Road control automatization efficiency on Riga infrastructure
Keywords: Datorzinātne; luksofors; automatizācija; adaptīvie algoritmi; transports; gudrā pilsēta