Muzikālā rotaļa kā 2 - 3 gadīgu bērnu runas attīstības sekmētāja - Cinovska, Vita (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba temats: Muzikālā rotaļa kā 2 -3 gadīgu bērnu runas attīstības sekmētāja. Darba autore: Vita Cinovska Darba zinātniskais vadītājs: Mg. paed. Baiba Brice Darba mērķis - izpētīt muzikālo rotaļu kā 2 - 3 gadīgo bērnu runas attīstības sekmētāju. Darbs sastāv no 2 nodaļām – teorētiskā un empīriskā. Pirmā nodaļa - Tiek analizēta un apkopota teorētiskā literatūra. Darbā tiek atspoguļota runas un valodas terminu skaidrojums. Raksturot 2 – 3 gadīgu bērnu valodas attīstība. Apkopotas stratēģijas, metodes runas un valodas attīstīšanai. Tiek aprakstīta muzikālo rotaļu ietekme uz runas attīstību. Atspoguļots muzikālo rotaļu iedalījums un to raksturojums. Otrajā nodaļa: Veikts empīriskais pētījums par bērnu runas prasmes attīstību pielietojot muzikālās rotaļas 2 – 3 gadus veciem bērniem. Veikts pētījuma metodoloģiskais raksturojums, izstrādāti kritēriji runas attīstības sekmēšanai, balstoties uz tiem ir iespēja novērtēt bērnu runas prasmes pētījuma sākumā un beigās. Pētījuma laikā iegūtie rezultāti ir atspoguļoti un analizēti tabulās un diagrammās. Darba struktūra: Ievads, 2 nodaļas, 15 attēli, 6 tabulas, secinājumi, 32 izmantotās literatūras un informācijas avoti, 4 pielikumi. Darba apjoms: 43 lappuses. Atslēgas vārdi: Muzikālās rotaļas, runas attīstība, 2 – 3 gadi, pirmsskola.

Topic of qualification paper: Musical play as a facilitator of the speech development of 2 - 3 year old children. Author of the work: Vita Cinovska The manager of qualification work: Mg. paed. Baiba Brice Objective of the qualification work: Explore musical play as a promoter of speech development for 2 – to 3 – year – olds. Work consists 2 chapters – theoretical and empirical. In the first chapter: Theoretical literature is analysed and compiled. The work reflects explanation of speech and language terms. Language development of 2 - to 3–year olds. Aggregated strategies, methods for speech and language development. The impact of musical play on speech development is described. The work reflects the division and characterization of musical play. Second chapter: An empirical study has been carried out on the development of children’s speech skills by applying musical plays to 2 – 3 year olds. Methodological characterization of the study has been carried out, criteria for promoting speech development have been on the basis of which it is possible to evaluate children’s speech skills at the beginning and end of the study. The results obtained during the study are presented and analyzed in tables and charts. Structure of the work: Introduction, chapters 2, 15 images, 6 tables, conclusions, 32 sources of literature and information used, Annex 4. Workload: 43 pages. Keywords: Musical play, speech development, 2 – 3 year, pre – school.
Musical play as a facilitator of the speech development of 2-3 year old children
Keywords: Izglītības zinātnes; Muzikālās rotaļas; runas attīstība; 2 - 3 gadi; pirmsskola