Tīmekļa tehnoloģijās balstītu kiosku pārvaldības risinājumi - Punka, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2018)
Palielinoties tehnoloģisko iespēju pieejamībai, pieaug interaktīvo stendu jeb kiosku pielietojums. Tie tiek izmantoti tirdzniecībā, saziņai un izklaides un izglītošanas nolūkiem. To programmatūras nodrošinājums bieži ir veidots, izmantojot tīmekļa tehnoloģiju risinājumus. Darba ietvaros pētīti kioska risinājumus ietekmējošie faktori, aktuāli pieejamie komerciālie un atvērtā koda risinājumi kioska programmatūras prasību nodrošināšanai, kā arī apskatīta tīmekļa tehnoloģijās balstītu lietojumprogrammatūras ietvaru atbilstība kioska programmatūras izstrādē un veikta lietotnes automatizētās atjaunināšanās sistēmas prototipa ieviešana.

With the increasing availability of technological solutions, the use of interactive stands or kiosks is increasing. They are used in sales, communication and for entertainment and education purposes. Kiosk software is often built using existing web technologies. Paper examines factors that are affecting kiosk hardware and software solutions, what are current leading commercial and open-source software solutions for kiosk use and looks into use of web based desktop application frameworks for kiosk software development. An auto-update application set-up is tested in Electron framework as a use case test for such development.
Software solutions for web-based kiosk management
Keywords: Datorzinātne; kioski; interaktīvie stendi; tīmekļa tehnoloģijas; tīmekļa lietotnes; lietojumprogrammatūras ietvari