Darbinieku karjeras izaugsmes iespējas uzņēmumā SIA "Laluna" Toyota. - Grāveris, Dainis (Latvijas Universitāte, 2024)
Lai uzņēmums spētu noturēt savu konkurētspēju tirgū un attīstīties, tam ir jānodrošina arī savu darbinieku pilnveidošanās iespējas un jāuzlabo to kompetence, lai uzņēmuma procesi tiktu kvalitatīvi pildīti pēc uzņēmuma standartiem. Bakalaura darba mērķis ir novērtēt uzņēmuma SIA “Laluna”, kurš reprezentē zīmolu “Toyota”, karjeras izaugsmes iespējas un izveidot priekšlikumus. Mērķa sasniegšanai tiks apkopoti zinātniskie raksti, apkopota publiski pieejamā informācija par zīmolu “Toyota” un SIA “Laluna”, kā arī tiks veikts pētījums, kurš sastāvēs no divām daļām. Pirmajā daļā tiks aptaujāti SIA “Laluna” darbinieki ar mērķi uzzināt, kā tie vērtē dažādas karjeras attīstības metodes, apmierinātību un vēlmes, kas saistītas ar karjeras attīstību. Otrajā daļā tiks veikta intervija ar SIA “Laluna” direktoru, kur mērķis ir uzzināt padziļinātu informāciju, kā tiek īstenotas karjeras izaugsmes iespējas darbiniekiem. Darba beigās tiks izveidoti secinājumi un priekšlikumi darbinieku karjeras izaugsmes veicināšanā SIA “Laluna” uzņēmumā, balstoties uz darbā apkopoto informāciju. Bakalaura darba apjoms ir 60 lpp., to ietvaros tika izmantots 41 informācijas avots, 20 attēli, 1 tabula, 2 formulas un 2 pielikumi.

To remain competitive in the market and to grow, a company must also ensure that its employees have the opportunities to develop and improve their competences so that company’s processes are campleted with quality and within standards. The aim of the bachelor thesis is to assess the career development opportunities of SIA "Laluna" which represents brand “Toyota”, and to develop proposals. To achieve this goal, scientific articles will be collected, publicly available information on the “Toyota” brand and SIA "Laluna" will be gathered, and a two-part research will be conducted. In the first part, SIA “Laluna” employees will be surveyed to find out their perceptions of different career development methods, their satisfaction and their preferences related to career development. The second part will be an interview with the director of SIA "Laluna", where the aim is to find out more in depth information on how career development opportunities are implemented for employees. At the end of the thesis, conclusions and proposals will be drawn up to improve employees career development in SIA "Laluna" based on the information gathered in the thesis. The bachelor thesis consists of 60 pages, it includes 41 sources of information, 20 figures, 1 table, 2 formulas and 2 annexes.
Workers Career Development Opportunities in Company “Laluna” Toyota.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Darbinieki; Attīstība; Apmācības; Karjera; Atalgojums