Pilsētu attēlošana franču, krievu, vācu un beļģu dzejā 1865.-1950.g. - Voronova, Olga (Latvijas Universitāte, 2009)
Šis pētniecības darbs ir veltīts pilsētu attēlošanai franču, krievu, vācu un beļğu dzejā no1860.g. līdz 1950.g. Tika izmantota Šarla Bodlēra, Gijoma Apolinēra, Pola Eluāra, Aleksandra Bloka, Valērija Brjusova, Vladimira Majakovska, Georga Haima un Emīla Verharna daiļrade. Darbā tika pētīti jautājumi, kuri ir saistīti ar pilsētu iedzīvotājiem, arhitektūru, kultūru, patērētāju sabiedrību.

The present research is devoted to representation of cities in French, Russian, German and Belgian poetry from 1860 til 1950. The works of Charles Baudelaire, Guillaume Apollinaire , Paul Eluard, Alexandre Blok, Valery Bryusov, Vladimir Mayakovsky, Georg Heym and Emile Verhaeren have been used and also the themes connected with cities’ population, architecture, culture, consumers’ society have been analysed in present research.
The Representation of cities in French, Russian, German and Belgian poetry from 1860 until 1950
Keywords: Valodniecība