Pjēra Bezuhova tēls Ļ. Tolstoja romāna “Karš un miers” agrākajā un vēlākajā redakcijā. - Jevdokimova, Marija (Latvijas Universitāte, 2017)
Darbā aplūkota Pjēra Bezuhova tēla izveide Ļ.Tolsotoja romāna «Karš un miers» agrīnajā un vēlīnajā redakcijā. Autors pēta Pjēra Bezuhova tēla izveidi un izmaiņas varoņa aprakstā no agrākajām līdz vēlākajām redakcijām. Darbs sastāv no divām nodaļām. Pirmajā nodaļā izskatītai pirmā romāna redakcija un izmaiņas, kas saistītas ar vēlāko redakciju un Pjēra Bezuhova tēla izcelšanu. Otrajā nodaļā apskatīts tēla apraksts agrākajā un vēlākajā redakcijā un noskaidrotas izmaiņas, kuras saistītas ar tēla izveidi. Pētījumā noteikta Pjēra Bezuhova tēla izcēlums un atšķirības tēlā starp redakcijām. Šis darbs varētu ieinteresēt, tos, kuri vēlas iepazīties ar Tolstoja daiļradi dziļāk.

The bachelor paper is dedicated to the construction of Pierre Bezukhov image in early and late edition of Tolstoy’s novel. The author reveals the changes in the description of the protagonist from an early to a late edition. The paper is divided into two chapters. The first chapter considers an early edition of the novel and changes associated with the appearance of a late edition and appearance of the protagonist in the novel. The second chapter reveals the changes in the description of the protagonist in the editions and shows the changes associated with the image of the protagonist. The research determines Pierre Bezukhov’s appearance in the novel and the changes in description from an early to a late edition of the novel and describes the reasons for the change of the protagonist. This work may be of certain interest to everybody who start studying the creative works of L. Tolstoy’s.
The Image of Pierre Bezukhov in the Early and Late Editions of Leo Tolstoy’s Novel “War and Peace”.
Keywords: Valodniecība; Л.Н.Толстой; образ Пьера Безухова; характеристика персонажа; ранняя редакция; поздняя редакция