"Laulāto mantiskās attiecības un trešo personu aizsardzība" - Murāne, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Laulātie savās mantiskajās attiecībās iegūst kustamu un nekustamu mantu, un nereti ar to rīkojas tā, ka šādas rīcības rezultātā tiek aizskartas trešo personu intereses. Bakalaura darba ietvaros tiek apskatīti un analizēti Civillikuma 89.-145. panti trešo personu aizsardzības aspektā ar mērķi risināt trešo personu tiesību aizskaršanas problēmu un piedāvāt iespējamos risinājumus. Darba uzdevumos ietilpst noskaidrot trešo personu iegūto tiesību principa priekšnoteikumus un tiesiskās sekas, salīdzināt teorijā paustās atziņas ar tiesu praksi, kā arī sniegt risinājumus tam, kā šo principu konkretizēt likumā. Rezultātā tiek piedāvāti iespējamie risinājumi trešo personu aizsardzības konkretizēšanai, varbūtējie likuma grozījumi, kā arī sniegti priekšlikumi trešajām personām jau savu tiesību realizācijas procesā. Atslēgvārdi: laulāto mantiskās attiecības, laulāto mantas veidi, trešā persona, trešo personu aizsardzība, trešo personu iegūto tiesību aizsardzības princips.

Spouses in their property relations acquire movable and immovable property, and often are using it in such a way that the action of which may affect third party interests. In this bachelor are considered and analyzed Sections 89-145 of the Civil Law in terms of protection third parties for the purpose to solve third party harassment problem and offer possible solutions. In bachelor tasks are included to find out preconditions and legal consequences to the principle of the rights acquired by third parties, compare the opinion expressed in theory and case law, and give solutions how this principle specify in law. In the results are offered possible solutions for the principle of the rights acquired by third parties specify, the probable amendments to the law, and afforded suggestions for third parties in their rights implementation process. Keywords: matrimonial property relations, types of matrimonial property, third party, protection of third parties, „principle of protection of the
"Spousal property relations and third persons protection"
Keywords: Juridiskā zinātne