Polimērbetona ar termoplastisku saistvielu fizikāli mehānisku īpašību prognozēšana - Viderkers, Antons (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbā parādīti polimērbetona ar termoplastisku saistvielu un inertu pildvielu mehānisku īpašību izpētes rezultāti. Noteikti polimērbetona produkciju (bruģakmens, betona seguma bloki, ielu/trotuāru apmales un citi) nepieciešamie ekspluatācijas parametri. Izanalizējot polimērbetona ražošanas procesu un iegūto izejvielu raksturlielumus, noskaidroti faktoru kopums, kas ietekmē polimērbetona fizikāli mehāniskas īpašības. Novērtētas polimērbetona spiedes un lieces stiprību atkarības no pildījuma sastāva un pakāpes. Izpētīta polimērbetona stiprības īpašību atkarība no saistvielas sastāva. Interpolējot eksperimentālus datus, tika uzkonstruētas spiedes un lieces stiprības optimizācijas virsmas, kuras var tikt izmantotas polimērbetona stiprības īpašību prognozēšanai un dažādu produkciju mērķtiecīgai veidošanai.

Physical and mechanical properties investigations of polymer concrete with a thermoplastic binder and inert filler are presented in this work. Mechanical parameters for polymer concrete with thermoplastic binder were determined. Compression and flexural strengths dependences on volume fraction of filler are estimated. Strength properties of polymer concrete dependence on binder’s content was established. Compression and flexural strength optimization surfaces were designed using the experimental data interpolation. These surfaces can be used as a tool for prediction of properties of polymer concrete with thermoplastic binder and are helpful for making different products from this kind of composite material.
Prediction of physical and mechanical properties of polymer concrete with thermoplastic binder
Keywords: Fizika