Uzņēmuma "X" stratēģijas un mērķu analīze. - Gaigala, Marta (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbā tiek pētīta un analizēta vispārējās izglītības iestādes Strenču novada vidusskolas komunikācijas process – informācijas aprites norise, izmantotie instrumenti un pieejas. Bakalaura darba mērķis ir identificēt komunikācijas procesa trūkumus un izstrādāt priekšlikumus tā pilnveidei. Lai sasniegtu mērķi, darba autore apkopoja literatūru par komunikāciju, tās vadību, specifiku izglītības iestādēs, kā arī nozīmi organizācijas darbībā; veica izglītības iestādes darbības un komunikācijas procesa izpēti un analīzi, izmantojot kvalitatīvo pētījuma metodi (intervijas), kuru rezultātā sniedza secinājumus un izstrādāja priekšlikumus. Bakalaura darbs sastāv no 3 daļām – pirmajā daļā autore teorētiski apraksta komunikācijas procesu, izmantojot dažādus literatūras avotus, otrajā daļā tiek raksturota pētāmās organizācijas iekšējā vide un veikts tās vispārīgs raksturojums un trešajā daļā aprakstīts veiktais pētījums un apkopoti tā rezultāti, noslēgumā autore sniedz secinājumus un priekšlikumus. Darbs kopumā izklāstīts 63 lappusēs, tajā iekļautas 2 tabulas un 13 attēli. Darbā izmantoti 30 literatūras un informācijas avoti un pievienoti 2 pielikumi.

The bachelor's thesis researches and analyzes the communication process of the general education of Strenči county secondary school - the process of information flow, the methods and approaches used. The aim of the bachelor's thesis is to identify the shortcomings of the communication process and to develop proposals for its improvement. In order to achieve the goal, the author compiled literature on communication, its management, specifics in educational institutions, as well as its role in the organization; carried out research and analysis of the educational institution's activities and communication process, using the qualitative research method (interviews), as a result conclusions were provided and proposals were developed. The bachelor's thesis consists of 3 parts - in the first part the author theoretically describes the communication process using various literature sources, the second part describes the internal environment of the research organization and its general description and the third part describes the study performed and summarizes its results, at the end the author presents conclusions and proposals. The work is presented in a total of 63 pages, it includes 2 tables and 13 pictures. 30 literature and information sources were used in the work and 2 annexes were added.
Strategy and goal analysis of company "X".
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; komunikācija; organizācija; izglītības iestāde; informācijas aprite